luni, 25 februarie 2013

Costita de miel la cuptor

Daca aceasta reteta te duce cu gandul la mielul de Pasti, nu-mi ramane decat sa va spun ca merita incercata pentru ca surprinde de fiecare data!
Ingrediente:
- costite de miel 
- 100 ml ulei de masline
- un paharel vin rosu sec
- o mana de busuioc proaspat
- 3 linguri menta proaspata 
- 3 linguri coriandru tocat marunt
- o mana cozi de arpagic (chives)
- zeama de la o lamaie
- 2-3 foi de dafin
- sare, piper, condimente pentru miel dupa gust

Pasul 1.
Punem carnea de miel intr-un vas, adaugam restul de ingrediente si le amestecam toate foarte bine.Intoarcem carnea pe toate partile pentru a ne asigura ca s-au amestecat bine aromele si lasam la rece cel putin 5 ore.

Pasul 2.
Asezam apoi carnea in tava, turnam peste ea marinata si o dam la cuptorul incins la 200 de grade timp de o ora si un sfert. Din cand in cand deschidem cuptorul si stropim carnea cu sosul din tava.

Pasul 3.
Dupa primele 45 de minute, intoarcem costitele de miel, sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Si asta a fost tot.Simplu nu?Incearca si tu!Iti doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu