duminică, 6 ianuarie 2013

Negresa cu mascarpone

O reteta si o poza cu care sper sa va fac pofta si sa va fac sa va apucati de "bucatarit" cat mai recent.Recomand din toata inima aceasta reteta, este una din preferatele mele.


Ingrediente pentru blat si crema:
-250g unt
-100g ciocolata menaj
-200g zahar
-50g cacao
-500g mascarpone
-3 oua mari
-1 esenta rom
-150g faina
-100g zahar vanilat
-1 pliculet gelatina inmuiat in 50ml apa

Pasul 1.
Incingem cuptorul la 160 grade si tapetam o tava cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili.Dupa care topim untul si ciocolata la baie de aburi sau la microunde si le punem in vasul unde mixam.Amestecam cu zaharul si cacaua si apoi adaugam 150 g mascarpone,ouale,esenta de rom si la final cernem faina si un praf de sare.Turnam compozitia in tava(va fii o compozitie foarte densa) nivelam si dam la cuptor 40-45 min.

Pasul 2.
Pentru crema amestecam mai intai apa si gelatina si le lasam 10 minute pana ne ocupam de cele 350g de mascarpone care obligatoriu trebuie sa aiba temperatura camerei,pe care il amestecam cu zaharul pudra mixand la viteza medie pana ce zaharul se topeste.

Pasul 3.
Topim apoi gelatina la baie de aburi(mare atentie sa nu fiarba pentru ca-si pierde proprietatile) dupa care o adaugam peste crema de mascarpone.Amestecam foarte bine si turnam crema peste blatul scos din cuptor si racit.Se da la rece 2-3 ore dupa care adaugam glazura.

Glazura:

Ingrediente pentru glazura:
-200g ciocolata menaj
-100 ml frisca lichida
-50g unt

Pasul 1.
Tocam marunt ciocolata si o punem intr-un bol.Separat intr-o craticioara punem frisca si untul si le punem la foc,le aducem la punctul de fierbere apoi turnam peste ciocolata.

Pasul 2.
Se lasa 2-3 minute pana se topeste ciocolata dupa care se omogenizeaza bine glazura pana devine lucioasa.

Pasul 3.
Turnam glazura peste crema de mascarpone pusa in prealabil peste blatul facut mai devreme si nivelam frumos.Dam la rece minim 2 ore.

Sa va fie de bine dragi bucatari in devenire!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu