sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Cupcakes cu lamaie

Un desavarsit desert pe care il recomanda "mancaciosilor" de dulciuri.Fara alte prezentari sa va povestesc despre ce este vorba...


Ingrediente pentru 10 cupcakes:
- ½ portie 
cupcakes reteta de baza (cu mentiunea ca punem in compozitie o lingura buna e coaja de lamaie si ¼ lingurita esenta de lamaie pe langa extractul de vanilie)
- 
lemon curd (cam o lingurita pentru fiecare cupcake)
- 2 albusuri (3 daca ouale sunt mici)
- 150 g zahar tos
- ½ lingurita extract de vanilie


Ce este lemon curd?Este o crema de lamaie care am prezentat-o aici pe blog asa ca puteti cauta daca sunteti interesati cu adevarat.

Mai intai facem bezeaua: spalam bine toate instrumentele si vasul pe care il folosim, le uscam si le degrasam cu un servetel imbibat in suc de lamaie. Grasimea de orice fel va compromite bezeaua, asa ca mare grija si la separarea albusurilor de galbenusuri. Punem apoi zaharul si albusurile in vasul de la mixer (daca e de inox) sau intr-o craticioara sau vas termorezistent si asezam vasul pe o oala in care fierbe apa. Atentie, apa din oala nu trebuie sa atinga vasul, avem nevoie doar de aburi, asa ca ajung 2 degete de apa in oala.Asezam vasul cu oua peste cel cu apa si incepem sa amestecam, la foc mediu, cca 5 minute sau pana zaharul este topit complet (daca luati putina compozitie si o frecati intre degete, nu mai simtiti granule de zahar). Luam compozitia de pe foc si batem bezeaua cu mixerul la viteza medie si avand atasat balonul pentru albusuri. Mixam cel putin 3-4 minute, apoi crestem viteza, punem si vanilia si amestecam alte 10-12 minute, pana avem o bezea alba, densa, care nu cade de pe lingura si nici din vas daca il intoarcem cu capul in jos  asta e un test bun: iti intorci vasul deaspura capului si daca nu iti cade bezeaua in cap, esti un cofetar bun… daca iti cade, aia e, o sa stii data viitoare Daca inca mai aveti bezea in bol dupa test, o puneti intr-un pos cu varful stea si pregatiti repede cupcakes-urile ca in imaginea de mai jos.

Folosind torta rumenim frumusel bezeaua.Cam asta a fost reteta mea de astazi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu