joi, 27 decembrie 2012

Crema de lamaie


Pentru o crema savuroasa si cremoasa folosim untul.La ce folosim crema de lamaie(lemon crud)?Pai se poate manca pur si simplu pe paine sau ca umplutura pentru tarte pentru ornarea diferitelor prajituri.


Din cantitatile din reteta ies 3-4 borcane de 400 grame.Crema rezista foarte bine la frigider pana la o luna fara sa-si piarda calitatile si gustul.

Ingrediente:

  • coaja si sucul de la 4 lamai(3 daca sunt foarte mari)
  • 4 oua mari sau 5 mai mici
  • 330g zahar pudra
  • 200g unt
  • 40g amidor
  • o lingurita de extract de vanilie(optional)



Punem ouale intr-o craticioara sau un vas termorezistent si le amestecam bine, ca pentru omleta. Adaugam restul ingredientelor (mai putin untul) si amestecam bine. Punem craticioara pe un vas cu apa care fierbe, adaugam si untul si amestecam 8-10 minute, la foc mediu, pana se topesc zaharul si untul si crema incepe sa se ingroase. Mai lasam 3-4 minute, pana crema are consistenta pe care o dorim (mai moale daca vrem sa o folosim ca si toping penntru inghetata, clatite, pancakes, waffles etc) si mai consistenta daca vrem sa o folosim ca si umplutura pentru tarte sau crema pentru cupcakes. Turnam apoi crema in borcanele sterilizate, o lasam sa se raceasca la temperatura camerei si apoi o dam la frigider.


Cam asta a fost....o reteta simpla si rapida...Va urez pofta buna si priviti mai joc cum ar trebui sa arate...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu